Zorg nodig?

U wilt in uw eigen huis blijven wonen? Heel begrijpelijk!. Stichting Wijkverpleging werkt met kleine, professionele wijkteams. Doorgaans met dezelfde, vertrouwde zorgverleners. Wij zijn al geregeld bij u in de buurt, daardoor zijn wij makkelijk bereikbaar. Wij overleggen met u, en spreken af op de momenten dat het u uitkomt. 

Weten wat u belangrijk vindt en wat u nodig heeft, dat is het werk van onze verzorgenden en verpleegkundigen. Zij kennen hun vak. Wachtlijsten kent de Stichting Wijkverpleging niet, daarom kunnen we u snel van dienst zijn. Eén telefoontje naar een vestiging is voldoende. Dan bespreken wij met u hoe we kunnen helpen. Zo is er bijvoorbeeld een indicatie nodig, dat en nog meer leggen wij u uit. Is spoedeisende hulp nodig? En duurt 48 uur nog te lang? Dan komen we eerder!

Verpleging & verzorging

Verpleging of verzorging. En mens kan die zomaar nodig hebben. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Of toch meer permanent. Dan kan bijvoorbeeld vanwege een chronische ziekte. Verpleging & Verzorging biedt de Stichting Wijkverpleging bij u thuis. Maar ook specialistische verpleegkundige zorg bieden wij bij u thuis. Ook voorlichting en preventie zijn belangrijk. Het gaat er om dat u zo lang mogelijk gezond blijft.

Vandaar onze 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaarheid. Samen met u en eventuele mantelzorgers kijken we welke zorg nodig is en op welke manier we uw zorgverlening het best organiseren; daar gaat het om! We werken nauw met anderen samen. Dit, zoals met huisartsen, hulpverleners en mantelzorgers. Een goede opleiding en ervaring zijn voorwaarde voor onze verplegers.

Er is een regisserend wijkverpleegkundige. Die overlegt met uw vaste wijkverpleegkundige. Wij werken zorgvuldig volgens een samen met u opgezet zorgplan. Daardoor weet waar u aan toe bent. Ook dit is onderdeel van onze kwaliteit van zorg. Het gaat er om dat u zich goed geholpen voelt door onze stichting.

Kosten

Allereerst stelt de wijkverpleegkundige vast welke zorg u nodig hebt. Dat is de indicatie. Uw zorgverzekeraar betaalt de wijkverpleging die u behoeft. Dat gebeurt vanuit de Zorgverzekeringswet (zvw) U bent geen eigen bijdrage verschuldigd en er geldt geen eigen risico.

We zijn er snel!

U hebt snel hulp nodig? Stichting Wijkverpleging werkt zonder wachtlijsten. We willen snel hulp verlenen.